آموزشی

موتور ایمپلنت چیست ؟

موتور ایمپلنت

موتور ایمپلنت چیست ؟

آشنایی با موتور ایمپلنت

قبل از معرفی موتور ایمپلنت و آشنایی با نحوه عملکرد آن لازم است توضیح مختصری در مورد ایمپلنت دندانی ارائه گردد. ایمپلنت دندان در حقیقت یک ریشه مصنوعی به شکل پیچ از جنس تیتانیوم گرید ۴ است که به جای ریشه دندان طبیعی در استخوان فک کاشته می شود. همانطور که دندان طبیعی روی ریشه سوار شده است، یک یا چند دندان پروتزی یا تاج دندانی ساخته شده در لابراتوار نیز روی ایمپلنت هایی که نقش پایه را برای آنها دارد؛ سوار می شوند.

اجزاء ایمپلنت

فیکسچر (پست یا پایه ایمپلنت) اباتمنت (ابزار اتصال فیکسچر به تاج) تاج دندان یا پروتز دندان مصنوعی

قطعات ایمپلنت

آنالوگ اباتمنت ایمپرشن کپینگ فیکسچر کیت جراحی هیلینگ
تقسیم بندی انواع ایمپلنت
۱. Tissue level: سطح کاشت ایمپلنت با لثه بیمار هم سطح میشود و طبیعتا درمان یک مرحله ای صورت می گیرد . ۲. Bone level: سطح کاشت ایمپلنت هم سطح با استخوان بیمار است که میتواند طی جراحی یک مرحله ای و یا دو مرحله ای انجام شود.
انواع بدنه ایمپلنت
استوانه ای یا سیلندری: این نوع بدنه برای عرض استخوان کم مناسب نیست در حالی که دارای استحکام بالا میباشد اما موجب شکست استخوان میشود کونیک : این نوع بدنه طراحی مناسب برای عرض استخوان های کم میباشد اما بدنه ای شکننده دارد هیپرد (تلفیقی استوانه ای و کونیک): این نوع بدنه هم مناسب برای استخوان هایی با عرض کم و هم دارای استقامت بالا و جایگذاری راحت میباشد. در فیکسچر تیپرد تراکم ترد ها (شیار ها) در قسمت بالا بیشتر است که از تحلیل رفتن استخوان جلوگیری میکند.

موتور ایمپلنت چیست؟

موتور ایمپلنت در واقع یک دستگاه الکتریکی ضروری در فرایند جراحی ایمپلنت های دندانی می باشد که بدون استفاده از آن ن، عملاً جراحی ایمپلنت غیر ممکن خواهد بود. اجزای تشکیل دهنده موتور ایمپلنت موتور ایمپلنت دارای چهار جزء اصلی می باشد. کنسول مرکزی پدال کنترل میکرو موتور ضد زاویه متصل به میکرو موتور میکرو موتور دستگاه ایمپلنت مهم ترین جزء این دستگاه است. موتورهای ایمپلنت مستقل از سیستم کاشت دندان هستند. در واقع برای قرار دادن هر سیستم ایمپلنت دندانی می توان از هر نوع موتور کاشتی استفاده کرد. بطور مثال در سیستم های ایمپلنت یکپارچه trate به منظور کاشت ایمپلنت به هیچ عنوان از میکروموتور استفاده نمی شود و کلیه فرایند کاشت توسط رچت و بصورت دستی انجام می گیرد. اگر هنگام خرید این دستگاه کمی دقت کنید، می توانید با قیمت های بسیار خوبی این خرید را با کیفیت بالا انجام دهید. معتبر ترین برند های تولید موتور ایمپلنت چندین تولید کننده متخصص در ساخت ایمپلنت موتور وجود دارد. تعدادی از آن ها که در سطح بین المللی فعال هستند عبارت اند از: BIEN AIR ، SOCO، NSK ، WOODPECKER ، W & H, Venton , Aseptico

هنگام انتخاب دستگاه چه عواملی را باید در نظر گرفت؟

انتخاب این دستگاه، مناسب با خواسته شما، عملی تقریباً تخصصی است. به همین جهت هنگام خرید حتماً باید از مشاوره های لازم بهره مند شوید. هنگام خرید لازم است به توابعی توجه کنید. توابعی مانند کنترل گشتاور، کنترل سرعت و کنترل چرخش معکوس. به عنوان مثال، حداکثر گشتاور ارائه شده توسط موتور عنصری است که باید در نظر گرفته شود. بسته به شیوه کار متخصص و همچنین برند ایمپلنت مورد استفاده این مؤلفه می تواند تعیین کننده باشد. با توجه به این عوامل متغیر، انتخاب این دستگاه، به یک یا دو مؤلفه بستگی ندارد. بنابراین هنگام خرید باید به تمام آنچه لازم دارید، اشراف داشته باشید.
دارای اپتیک
دستگاه های دارای نور، دارای یک لامپ یا LED در میکرو موتور هستند. لامپی که نور را از طریق فیبر نوری به سر زاویه مقابل منتقل می کند. این به ما امکان می دهد در حین جراحی ها بهتر ببینیم. اما همچنین باعث می شود موتور به طور قابل توجهی گران تر شود. بنابراین قبل از خرید باید ارزیابی کنید که آیا واقعاً به این ویژگی نیاز داریم یا خیر.
پدال
دستگاه های با پدالِ بسیار ساده در بازار موجود هستند. این پدال ها فقط روشن و خاموش شدن موتور را کنترل می کنند. مدل های دکمه ایِ دیگری نیز وجود دارند که طرز کار پیچیده تری دارند. چنانچه عملیات کاشت ایمپلنت شما ساده است، از خرید مدل های پیچیده، اجتناب کنید. با شناخت دقیق خواسته های خود، می توانید در خرید نهایت صرفه جویی را به عمل آورید.
چه تجهیزات جانبی ای در کنار موتور ایمپلنت لازم هستند؟
اکسیژن با فشار مثبت و اکسید نیتروژن مکمل های ضروری هستند. برای بسیاری از سیستم های حفاری به نیتروژن یا هوای فشرده نیاز است. هندپیس های پرسرعت و کم سرعت نیز از دیگر اقلام ضروری هستند. تجهیزات حفاری کاشت ایمپلنت با گشتاور بالا و سرعت پایین نیز اجباری هستند. نور کافی برای جراحی و نور جانبی مناسب برای اقدامات حمایتی مانند استفاده از هدلایت دندانپزشکی بخشی جدایی ناپذیر از کار ایمپلنت است. ویژگی مهم دیگر وجود یک مانیتور کامپیوتر است. مانیتوری که در آن رادیوگرافی به راحتی دیده شود. بر این مبنا یک واحد رادیوگرافی باید در دسترس باشد. گرفتن عکس بدون جابجایی بیمار در بالا رفتن کارکرد موتور ایمپلنت بسیار مفید خواهد بود.

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی

به کمک نیاز داری؟ با ما در تماس باشید!
شروع گفتگو
سلام! برای چت در WhatsApp روی یکی از اعضای زیر کلیک کنید
معمولا در عرض چند دقیقه پاسخ می دهیم